Er komt een kruidentuin aan!

Een nieuw seizoen is in de aantocht. Zo ook nieuwe kruiden-plannen. Na een jaar of twee experimenteren in mijn bescheiden stadstuintje heb ik zin gekregen in meer. De setting voor mijn groter wordende kruidengekte is niet mis. Farm of Inspiration is een uitzonderlijke locatie in Lier waar je workshops kan volgen of met je team kan werken of ontspannen. Er is een prachtige hoeve, authentieke schuur, een ‘speel’tuin en binnenkort dus ook een kruidentuin!

 

Twee seizoenen geleden liet ik mijn stadstuintje volledig afgraven. Het was zo’n typisch jaren 70 tuintje met een apentreiter, vele doorn-achtige struiken en woekerende bodembedekkers. Vooral niets eetbaars. De bouwgrond naast me lag open waardoor we bij de tuin geraakten met een graafmachientje, dus weg met de woestenij.

De tuinman heeft mijn bloempot van 60 vierkante meter nadien mooi genivelleerd en ingezaaid met fris, groen gras. Splendid, but no. Dat gras heeft er niet lang gestaan. Wie steekt er nu uren werk in een groene woestijn? Ik niet, dus schupte ik een deel weer om, plantte kruiden en liet ik een deel verwilderen. Al snel nam de natuur een spurtje en groeide en bloeide er moois in mijn hof. Het ging zelfs zo goed dat ik al dat kruid niet verwerkt kreeg. Aan’t eind van de zomer organiseerde ik dan maar een oogstfeestje om van de woekerende dragon, munt, citroenverbena, huacatai, oregano,…af te geraken. Ik voel een traditie opkomen!

Het experimenteren smaakte naar meer. En niet alleen dat, het herboristen smaakt ook naar meer. Ik ben op zoek gegaan naar een plek met mogelijkheden om letterlijk en figuurlijk te groeien. Lang moesten ze bij de Farm of Inspiration niet nadenken toen ik voorstelde om de locatie te voorzien van een botanische tuin. Wie weet gaat dat snel gepaard met nog meer kruidengekte.

 

 

 

Hou ons in de gaten voor meer nieuws!

Like FOI op Facebook

Geef een reactie