Workshop stress & burn-out preventie

Het is zover. Binnenkort geef ik samen met burn-out coach Hilde Van Dyck een eerste opleiding. Over een thema dat ons steeds harder op de hielen zit: stress. Niet (meer) persoonlijk, maar het is wel eens zo actueel. Ik (en jij ook) ken minstens enkele mensen die al zijn bezweken, en misschien nog meer die op het randje staan. Tijd om mijn kruidige bijdrage te leveren.

Het is een geniepig beestje, dat stress-dier. Een uitdagende job, een fan-tas-tisch gezinsleven, een nog fan-tas-tisch-er sociaal leven, excessen in sport, cultuur, media. We willen allemaal de beste versie van onszelf zijn en dat vooral zonder scherpe kantjes tentoonstellen. Het kan té worden. Je zet jezelf onder permanente druk en voor je het weet wordt het teveel. Je gaat in overdrive en geraakt opgebrand, zelfs als je graag doet wat je doet.

Uitgeputte beer in bos.
Zelfs deze beer ziet het niet meer zitten.

Het is bizar om de grootste beren die je kent plots verstijfd in bed te zien liggen. Ze zijn opgebrand en uitgepraat. Op. Nooit hebben ze aan de alarmbel getrokken, integendeel. Ze gaven steeds meer gas om bij te blijven, want de rust zou wel komen aan’t eind van de rit. Niet dus.

Nochtans weten we het allemaal. Geluk zit in de eenvoudige dingen. In de rust, in de vrijheid en in de ruimte. We moeten onszelf kunnen zijn. We moeten kunnen ademen. Maar niet iedereen heeft de luxe om zijn goesting te doen. Uw goesting doen heeft een prijs en die is vaak te duur.

De cijfers zijn alarmerend. Van alle Vlaamse werknemers verwacht de helft ooit in een burn-out terecht te komen en het aantal langdurig zieken blijft jaarlijks stijgen. Nochtans weten we het allemaal wel. Teveel stress is slecht, maar blijkbaar slagen we er te weinig in om problemen te voorkomen.

Ik geloof dat we een deel van onze roots kwijt zijn. We moeten terug naar de natuur, terug naar een eenvoudigere, intensievere manier om voor onszelf en voor elkaar te zorgen. Wat kennis over planten is daar niet in’t minst belangrijk bij. Ja, we kunnen rock & rollen met geitenwollen sokken aan. Hoeveel spijt ik ook heb van de vorige zin: we kunnen trager, beter en plezanter.

Interesse?
Zet uw eigenzinnige pet op of laat uw haar eens ongekamd en kom luisteren naar wat Hilde (burn-out coach) en ik te vertellen hebben op 19 oktober in de Farm of Inspiration.


Praktisch
19 oktober 2019 , 9:30 – 17:00
Farm of Inspiration – Beekstraat 81, Lier
€ 165 (incl. BTW)
KMO’s en zelfstandigen kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille


> Meer informatie en inschrijven


Geef een reactie